Advocaat mug cake voor Pasen
Net op tijd voor Pasen: het recept voor deze eenvoudige advocaat mug cake! Dit lekkere cakeje maak je binnen vijf minuten klaar; ideaal voor het paasontbijt maar ook lekker als toetje. Deze advocaat mug cake maak je namelijk met maar vier simpele ingrediënten: ei, suiker, advocaat en zelfrijzend bakmeel. Je kunt het zelfrijzend bakmeel altijd vervangen door bloem en een halve theelepel bakpoeder.
Heb je ook nog wat paaseitjes in huis liggen? Dan kun je hier wat van in stukjes hakken en toevoegen aan de mug cake!
Hou je zelf niet zo van advocaat? Bekijk dan hier mijn andere mug cake recepten met drank. Of bekijk mijn andere Hollandse mug cake recepten.
Heb jij deze advocaat mug cake gemaakt? Laat onderaan deze pagina een berichtje achter of laat het me weten via social media:
Facebook: MugCakesNL
Twitter: @nl_mug
Instagram: mugcakesnl
Heb je vragen? Bekijk de F.A.Q. of contacteer mij!
Smakelijk!
Let op: De baktijd in dit recept is afgestemd op een magnetron van 900 watt. Heb je een magnetron met meer of minder watt? Klik dan hier.
Tip: Breng alle ingrediënten, zoals boter en eieren, het liefst op kamertemperatuur. Hierdoor voorkom je dat de ingrediënten kunnen gaan schiften!
Ingredienten
- 1 ei
- 3 el advocaat
- 1 el suiker
- 2 el zelfrijzend bakmeel
- Snufje zout
Hoe maak je het?
- Klop 1 ei los in een mok en voeg hier 3 eetlepels advocaat aan toe. Meng goed door elkaar.
- Meng hier vervolgens 1 eetlepel suiker en een snufje zout door.
- Voeg als laatste 2 eetlepels zelfrijzend bakmeel toe en meng heel goed met een vork om klontjes te voorkomen.
- Plaats de mug cake in de magnetron voor ongeveer 1 minuut en 30 seconden. De mug cake zal al eerder omhoog komen. Mocht deze bijna overstromen, zet de magnetron even op stop en zet de magnetron deur open. Zet de magnetron dan weer aan. De mug cake is klaar als hij droog langs de randen is, in het midden kan deze nog wat nat zijn; dit droogt wanneer de mug cake afkoelt!