Hartige mug cake met feta, zongedroogde tomaat en pesto
Hou je van Italiaanse gerechten? Dan is deze hartige mug cake met feta, zongedroogde tomaat en pesto zeker iets voor jou! Deze hartige mug cake is lekker als lunch, maar ook ideaal als avondgerecht bij een salade. Ook deze mug cake is zeer makkelijk om te maken en staat binnen 10 minuten voor je neus! Je kunt met dit recept eenvoudig variëren: kies bijvoorbeeld voor rode in plaats van groene pesto, of voor geitenkaas in plaats van feta!
Heb jij dit mug cake recept gemaakt? Laat bij de reacties achter wat jij van deze mug cake vindt of geef je beoordeling!
Zin in iets anders? Bekijk hier alle andere hartige mug cake recepten!
Heb je vragen? Bekijk de F.A.Q. of contacteer mij!
Smakelijk!
Let op: Alle baktijden zijn afgestemd op een magnetron van 750 watt. Heb je een magnetron met meer of minder watt? Klik dan hier.
Tip: Breng alle ingrediënten, zoals boter en eieren, het liefst op kamertemperatuur. Hierdoor voorkom je dat de ingrediënten kunnen gaan schiften!
Ingredienten
- 1 ei
- 2 el melk
- 1 el olijfolie
- 4 el zelfrijzend bakmeel
- 2 tl groene pesto
- 3 zongedroogde tomaten
- 30g feta
- Zout en peper
Hoe maak je het?
- Doe het ei in de mok en klop goed los met en vork.
- Voeg vervolgens 2 eetlepels melk en 1 eetlepel olijfolie toe, en meng tot een glad mengsel.
- Voeg hier 4 eetlepels zelfrijzend bakmeel aan toe en meng tot een beslag. Je kunt het beste het zelfrijzend bakmeel eerst zeven om klontjes te voorkomen!
- Voeg 2 theelepels groene pesto toe aan het beslag en meng goed door.
- Snijd 3 zongedroogde tomaten in grove stukjes en voeg deze (inclusief de bijbehorende olie) toe aan het beslag.
- Voeg als laatste 30g feta toe in grove/fijne stukjes en meng alles tot één geheel.
- Breng op smaak met peper en zout. Pas echter op met het toevoegen van zout: kant-en-klare pesto is meestal al erg zout van zichzelf!
- Plaats de mug cake in de magnetron voor 3 minuten. Houd de mug cake ondertussen goed in de gaten om te voorkomen dat deze overloopt. Als je merkt dat je mug-cake inderdaad bijna overloopt, zet de magnetron dan even open om de mug-cake af te laten koelen. Zet de magnetron daarna weer aan.
Laura | liefdevoorbakken.nl 16 juli 2016 (13:58)
Bij mugcakes zou ik niet meteen aan hartig denken! Maar dit klinkt wel ontzettend goed!! 😀