Carrot mug cake
“Carrot Cake”, ook wel worteltaart genoemd, is een heel bekende taartsoort, en kan ook makkelijk gemaakt worden in de vorm van een mug cake! De wortels in het recept geven de mug cake een heerlijk smeuïge en dichte textuur. De koekkruiden en kaneel in het beslag geven een heerlijke spice aan dit recept. Deze smaken passen perfect bij het herfstseizoen, maar deze carrot mug cake is natuurlijk heel het jaar door lekker! 😉
Naast wortels en kruiden, bevat deze carrot mug cake ook rozijntjes, voor extra fris- en zoetheid. Hou je zelf niet van rozijntjes, dan kun je deze natuurlijk gewoon weglaten! Veel ingrediënten kun je bovendien vervangen door andere ingrediënten, zoals zelfrijzend bakmeel door bloem en bakpoeder, zonnebloemolie door gesmolten boter, of vanille suiker door vanille-extract of vanille-paste.
Ik ben benieuwd wat je van deze Carrot mug cake vindt!
Heb je vragen? Bekijk de F.A.Q. of contacteer mij!
Smakelijk!
Let op: Alle baktijden zijn afgestemd op een magnetron van 750 watt. Heb je een magnetron met meer of minder watt? Klik dan hier.
Tip: Breng alle ingrediënten, zoals boter en eieren, het liefst op kamertemperatuur. Hierdoor voorkom je dat de ingrediënten kunnen gaan schiften!
Ingredienten
- 1 ei
- 2 el geraspte wortel (ongeveer 1 peen)
- 1 el zonnebloemolie
- 1 tl vanillesuiker (of vanille-extract/paste)
- 2 el (lichtbruine) basterdsuiker
- 2 tl koekkruiden
- 1 tl kaneel
- 3 el zelfrijzend bakmeel
- Handvol rozijnen
Hoe maak je het?
- Rasp de wortel op een apart schaaltje of in een apart kommetje.
- Doe het ei in de mok en klop goed los met een vork.
- Voeg de zonnebloemolie, vanille en basterdsuiker toe en meng tot een glad geheel.
- Voeg koekkruiden, kaneel en het zelfrijzend bakmeel toe en meng nogmaals goed met een vork zodat er geen klontjes in het beslag zitten.
- Voeg als laatste de geraspte wortel en rozijnen toe aan het beslag, en meng totdat de wortel en rozijnen goed verdeeld zijn.
- Plaats de mok in de magnetron voor ongeveer 1 minuut en 30 seconden. De cake komt meestal na een halve minuut/minuut naar boven, hou de cake daarom goed in de gaten. Mocht deze bijna overstromen, zet de magnetron dan even op stop, en na een paar seconden weer aan.