Havermout mug cake met banaan
Deze havermout mug cake met banaan vol voedingsvezels is één van mijn persoonlijke favorieten. De smaak van banaan gaat perfect samen met de textuur van havermout. Naast havermout en banaan, bevat deze mug cake ook kaneel en vanille, voor een extra lekkere smaak.
Deze mug cake is dankzij de havermout wat steviger dan de meeste mug cakes, waardoor je er ook langer vol van zit! Wil je deze havermout mug cake nu wat minder stevig maken, doe de mug cake dan een halve minuut korter in de magnetron, of voeg extra olie of melk toe. Veel ingrediënten kun je bovendien vervangen door andere ingrediënten, zoals zelfrijzend bakmeel door bloem en bakpoeder, zonnebloemolie door gesmolten boter, of vanille suiker door vanille-extract of vanille-paste.
Eenvoudige ingrediënten, kort in de magnetron, en in no-time een heerlijke mini cake voor jezelf!
Heb je vragen? Bekijk de F.A.Q. of contacteer mij!
Smakelijk!
Let op: Alle baktijden zijn afgestemd op een magnetron van 750 watt. Heb je een magnetron met meer of minder watt? Klik dan hier.
Tip: Breng alle ingrediënten, zoals boter en eieren, het liefst op kamertemperatuur. Hierdoor voorkom je dat de ingrediënten kunnen gaan schiften!
Ingredienten
- 1 ei
- 1/2 banaan
- 1 el melk
- 2 el zonnebloemolie
- 2 el (lichtbruine) basterdsuiker
- 1 tl kaneel
- 1 tl vanillesuiker (of vanille-extract/paste)
- 3 el zelfrijzend bakmeel
- 3 el havermout
Hoe maak je het?
- Klop het ei in een mok goed los.
- Snijdt de banaan in stukjes en prak deze op een bordje, of direct in de mok. Meng vervolgens goed met het ei.
- Voeg vervolgens de melk, zonnebloemolie, vanille en kaneel toe en meng goed.
- Voeg dan het zelfrijzend bakmeel en de havermout toe, en meng met een vork tot er geen klontjes meel meer in het beslag zitten. Dit gaat het beste als je het bakmeel zeeft!
- Zet de mug cake voor maximaal 2 minuten in de magnetron, zonder interval. Daarna is je mug cake klaar!
Lon3008 3 februari 2017 (11:03)
Kan ik de olie vervangen door een beetje bakboter? En de vanillesuiker door vanillearoma, en de basterdsuiker door gewone suiker? Heb het niet allemaal in huis?
Chloevd 4 februari 2017 (13:22)
Hoi Lonneke,
Geen probleem! In een mug-cake kun je ingrediënten vaak vervangen, dat is het makkelijke aan mug-cakes 🙂
In dit geval kun je de olie dus vervangen door gesmolten boter, de vanillesuiker door vanille-aroma, en de basterdsuiker door gewone suiker.
Ik raad je echter aan om geen vanille-aroma te gebruiken, omdat dit zeer synthetisch is en niet naar echte vanille smaakt. Gebruik in plaats daarvan vanille-extract, vanille paste of vanillesuiker.
In dit recept kun je de vanille trouwens ook gewoon weglaten; de banaan en suiker geven al veel smaak aan de mug-cake 🙂
Smakelijk!
Groetjes,
Chloë