Home Recepten Zonder ei Gember mug cake zonder ei

Ontdek snelle en makkelijke mug cake recepten. Van chocolade tot vanille, geniet van heerlijke magnetron desserts binnen enkele minuten met eenvoudige ingrediënten.

Recepten Zonder ei

Gember mug cake zonder ei

Ondanks deze gember mug cake er vrij onschuldig uit ziet op de foto, is deze mug cake één van mijn favoriete mug cakes. Wat mij betreft het ideale comfort-food voor tijdens de herfst- en wintermaanden! Deze gember mug cake zonder ei heeft een heerlijk warme smaak dankzij de kruiden, maar is ook lekker zoet en sticky door de bruine suiker en schenkstroop in het recept. De gemberpoeder en kaneel komen beide mooi naar voren in de mug cake maar overheersen niet, waardoor je ook de donkere, karamel-achtige smaak proeft van de bruine suiker en de stroop.

Bovendien zit er in deze mug cake geen ei. Je kunt de melk in het recept bovendien vervangen door een plantaardige melk (bijvoorbeeld amandelmelk) voor een veganistische variant. Wist je dat je op mijn blog een speciale pagina vindt met allemaal mug cake recepten zonder ei?

Heb je deze gember mug cake zonder ei gemaakt? Laat dan onderaan deze pagina weten wat je ervan vond! Mocht je vragen hebben, lees dan de mug cake tips of contacteer mij!

Smakelijk!

Gember mug cake zonder ei

Mok

250

ml
Magnetrontijd

1

minuut

Ingredienten

  • 4 el zelrijzend bakmeel

  • 1/4 tl bakpoeder

  • 2 el donkerbruine basterdsuiker

  • 1tl gemberpoeder

  • 1/2 tl kaneel

  • 4 el melk

  • 2 el zonnebloemolie

  • 1 el schenkstroop

  • Gesuikerde gember (optioneel)

Instructies

  • Voeg 4 eetlepels zelfrijzend bakmeel toe aan een mok, samen met 1/4 theelepel bakpoeder en 2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker.
  • Doe hier vervolgens alle kruiden bij: 1,5 theelepel gemberpoeder en 1 theelepel kaneel. Meng de droge ingrediënten goed door elkaar.
  • Voeg vervolgens 4 eetlepels melk, 2 eetlepels olie en 1 eetlepel schenkstroop toe. Meng tot een glad beslag zonder klontjes met behulp van een vork.
  • Plaats de mug cake in de magnetron voor ongeveer 1 minuut en 30 seconden. Is de mug cake nog wat nat? Zet deze dan voor een halve minuut extra in de magnetron. Echter zal de mug cake sowieso nog wat droger worden wanneer deze afkoelt.
  • Plaats de mug cake in de magnetron voor ongever 1 minuut en 30 seconden. De bovenkant moet helemaal droog zijn. Laat de mug cake kort afkoelen voordat je hem eet.

Tips

  • Voeg als laatste wat stukjes gesuikerde gember toe aan het beslag, of verdeel deze over de mug cake!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook lekker...

×