Home Recepten Chocolade Witte chocolade mug cake met aardbeien en pistache

Ontdek snelle en makkelijke mug cake recepten. Van chocolade tot vanille, geniet van heerlijke magnetron desserts binnen enkele minuten met eenvoudige ingrediënten.

Chocolade Fruit Recepten

Witte chocolade mug cake met aardbeien en pistache

Onlangs heb ik een poll op mijn blog gehouden om te ontdekken welke mug cake jullie het liefst op de website zouden zien. De uitslag was duidelijk: de meeste van jullie wilden een chocolade mug cake of een variant met fruit. Daarom heb ik deze twee wensen gecombineerd in dit mug cake recept.

Deze witte chocolade mug cake met aardbeien en pistache is vol van smaak dankzij de witte chocolade en roomboter, terwijl de verse aardbeien een frisse touch geven. De pistachenoten zorgen bovendien voor een lekkere textuur. Dit recept is voor één mug cake, maar dit recept is vrij machtig en daarom prima te delen met twee!

Waarom je deze chocolade mug cake moet proberen

  • Perfecte combinatie van smaken: De zoete witte chocolade, frisse aardbeien en knapperige pistache vullen elkaar geweldig aan.
  • Eindeloos variëren: Geen pistachenoten in huis? Gebruik hazelnoten of amandelen, of laat de noten uit het recept. Je kunt ook de aardbeien vervangen door wat frambozen, vergelijkbaar met mijn recept voor een witte chocolade mug cake met frambozen.
  • Geen oven nodig: Zoals elk mug cake recept, wordt ook dit cakeje bereidt in de magnetron, ideaal als snelle zoete snack.

Tips voor de beste chocolade mug cake

  • Gebruik het liefst de beste kwaliteit witte chocolade. Goedkope chocolade bevat meer suiker maar minder cacaoboter, en dus minder smaak.
  • Kun je geen ongezouten pistachenoten vinden? Gebruik gezouten pistachenoten, spoel ze af in een zeef met koud water en dep ze droog. Hierdoor verwijder je het overtollige zout en laten de velletjes makkelijker los.
  • Bekijk hier meer mug cake tips.

Vergelijkbare mug cake recepten

Probeer eens deze mug cake varianten:

Heb je deze chocolade mug cake met witte chocolade en aardbeien geprobeerd? Laat dan onderaan deze pagina een reactie achter en vertel wat je ervan vond!

Heb je vragen, feedback of suggesties? Stuur gerust een e-mail naar chloe@mug-cakes.nl of via het contactformulier.

Smakelijk!

Witte chocolade mug cake met aardbeien en pistache

Mok

300

ml
Magnetrontijd

2

minuten

Ingredienten

  • 1 ei

  • 1 el / 25 g roomboter

  • 40 g witte chocolade

  • 1 el suiker

  • 2 el melk

  • 3 el zelfrijzend bakmeel

  • 2-3 / 50 g aardbeien

  • Handje ongezouten pistachenoten

Instructies

  • Klop 1 ei los in een mok. Doe in een apart kommetje 1 eetlepel boter en 40g witte chocolade in stukken en smelt in de magnetron (twee keer 30 seconden). Meng het daarna goed door elkaar met een vork.
  • Laat het boter-chocolademengsel kort afkoelen en voeg dit dan toe aan het lostgeklopte ei en meng snel door elkaar met een vork. Voeg hier vervolgens 2 eetlepels melk en 1 eetlepel suiker aan toe.
  • Voeg vervolgens 3 eetlepels zelfrijzend bakmeel toe en meng met een vork tot een glad mengsel zonder klontjes.
  • Hak 2-3 aardbeien in (grove) stukjes en voeg dit toe aan het beslag samen met een handje pistachenoten. Je kunt de pistachenoten ook eerst in grove stukjes hakken. Meng dit goed door het beslag.
  • Plaats de mug cake in de magnetron voor ongeveer 2 minuten. Hou de mug cake ondertussen goed in de gaten; soms is het beslag wat nat waardoor de mug cake kan overstromen. Zet de magnetron dan even kort op stop met de deur van de magnetron open, en ga daarna weer verder. De mug cake zal al eerder omhoog komen. Mocht deze bijna overstromen, zet de magnetron even op stop en zet de magnetron deur open. Zet de magnetron dan weer aan. De mug cake is klaar als hij droog is langs de randen; in het midden kan hij nog wat nat zijn. De mug cake wordt vanzelf droger en steviger wanneer deze afkoelt!

Tips

  • Je kunt de pistachenoten vervangen door hazelnoten en/of de witte chocolade vervangen door pure chocolade!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook lekker...

×