Home Recepten Vanille Mug cake met gezouten karamel

Ontdek snelle en makkelijke mug cake recepten. Van chocolade tot vanille, geniet van heerlijke magnetron desserts binnen enkele minuten met eenvoudige ingrediënten.

Recepten Vanille

Mug cake met gezouten karamel

Normaal hou ik niet zo van de combinatie van zoet en zout. Doe mij maar gewoon zoet! Gezouten karamel is daarentegen een héél ander verhaal: heerlijk over ijs, over appeltaart of in een mug cake zoals deze! Het zeezout in dit mug cake recept geeft de cake een extra rijke smaak. Daarnaast is deze mug cake heerlijk zoet en smeuïg.

Het enige wat je in huis met hebben (op een paar basisingrediënten na) is karamelsaus die je gewoon kant-en-klaar in de winkel koopt. Kortom, net zoals alle mug cakes: super lekker en super simpel. Ik zou zeggen, probeer het eens!

Heb je deze mug cake met gezouten karamel gemaakt? Laat dan onderaan deze pagina weten wat je ervan vond! Mocht je vragen hebben, lees dan de mug cake tips of contacteer mij!

Smakelijk!

Mug cake met gezouten karamel

Mok

250

ml
Magnetrontijd

1

minuut

Ingredienten

  • 1 el gesmolten boter

  • 1 ei

  • 1 el lichtbruine basterdsuiker

  • 2 el karamelsaus

  • 0,5 tl zeezout

  • 1 tl vanillesuiker/vanille-extract

  • 2 el melk

  • 3 el zelfrijzend bakmeel

  • Grof gehakte fudge (optioneel)

Instructies

  • Doe 1 eetlepel boter in een apart kommetje en smelt de boter in de magnetron. Dit duurt ongeveer 45 seconden. Laat even afkoelen.
  • Doe het ei in de mok en klop goed los. Voeg vervolgens de gesmolten boter toe en meng meteen goed door zodat het ei niet gaat stollen.
  • Voeg daarna 1 eetlepel (lichtbruine) basterdsuiker toe, 2 eetlepels karamelsaus, 1 theelepel vanille-extract en een halve theelepel zeezout. Meng alles tot één geheel.
  • Voeg dan pas twee eetlepels melk toe en meng nogmaals goed door. Zo voorkom je zeker dat de boter gaat schiften wanneer deze in aanraking komt met de melk. Mocht het toch gaan schiften, dan is de mug-cake alsnog perfect eetbaar!
  • Als laatste voeg je 3 eetlepels zelfrijzend bakmeel toe. Het beste is als je dit eerst zeeft, zo voorkom je klontjes in je beslag. Meng alles goed.
  • Plaats de mok in de magnetron voor 1 minuut en 30 seconden. Wanneer de mug cake uit de magnetron komt kan het zijn dat deze nog wat nat van boven is. Geen zorgen, wanneer de mug-cake buiten de magnetron afkoelt zal deze vanzelf steviger en wat droger worden!

Tips

  • Hak twee stukjes fudge (bijvoorbeeld van Lonka) in grove stukjes en voeg dit toe aan het beslag. Ook lekker bij dit recept zijn stukjes appel!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook lekker...

×