Home Recepten Fruit Vanille mug cake met bosbessen en citroen

Ontdek snelle en makkelijke mug cake recepten. Van chocolade tot vanille, geniet van heerlijke magnetron desserts binnen enkele minuten met eenvoudige ingrediënten.

Fruit Recepten

Vanille mug cake met bosbessen en citroen

Bosbessen en citroen: twee smaken die voor elkaar gemaakt zijn, als je het mij vraagt. En dus ook heerlijk voor in een mug cake! Deze cake is lekker fris, en is ideaal als snelle snack of zelfs als speciaal ontbijtje!

Voor dit recept heb je maar een paar simpele ingrediënten nodig (waarvan je de meeste waarschijnlijk al in huis hebt). Veel ingrediënten kun je ook vervangen door andere ingrediënten, zoals zelfrijzend bakmeel door bloem en bakpoeder, gesmolten boter door zonnebloem/olijfolie, of vanillesuiker door vanille-extract.

Heb je deze vanille mug cake met bosbessen en citroen gemaakt? Laat dan onderaan deze pagina weten wat je ervan vond! Mocht je vragen hebben, lees dan de mug cake tips of contacteer mij!

Smakelijk!

Vanille mug cake met bosbessen en citroen

Mok

300

ml
Magnetrontijd

1

minuut

Ingredienten

  • 2 el gesmolten boter

  • 1 ei

  • 1 el melk

  • 1,5 tl vanillesuiker / 1tl vanille-extract

  • 2,5 el suiker

  • 4 el zelfrijzend bakmeel

  • 0,5 citroen

  • Handje verse bosbessen

  • Snufje zout

Instructies

  • Doe de boter in de mok en smelt de boter kort in de magnetron (ongeveer 45-60 seconden).
  • Wacht totdat de boter grotendeels is afgekoeld en voeg dan het ei toe. Klop het mengsel goed los met een vork.
  • Voeg de melk, vanillesuiker en suiker toe, en meng alles nogmaals goed met een vork.
  • Snijd de citroen door midden en voeg de rasp en het sap van één helft van de citroen toe.
  • Voeg het zelfrijzend bakmeel toe. Je kunt de meel het beste zeven: hierdoor is het makkelijk een glad beslag zonder klontjes te krijgen. Voeg eventueel een snufje zout toe.
  • Voeg als laatste de bosbessen toe, en meng goed door het beslag.
  • Plaats de mok in de magnetron voor ongeveer 2,5 minuten. Houd de cake ondertussen goed in de gaten: wanneer deze naar boven komt, kan het zijn dat deze soms overloopt. Zet de magnetron dan stop en zet de deur van de magnetron even open. Zet de magnetron daarna weer voor de laatste seconden aan.
  • Je weet dat je mug cake klaar is, wanneer de bovenkant stevig maar niet droog is. Is de mug cake nog te nat? Zet deze dan even terug in de magnetron!

Tips

  • Vervang de bosbessen door frambozen of bramen. Je kunt ook de citroen vervangen door sinaasappel!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook lekker...

×