Home Recepten Drank Tiramisu mug cake

Ontdek snelle en makkelijke mug cake recepten. Van chocolade tot vanille, geniet van heerlijke magnetron desserts binnen enkele minuten met eenvoudige ingrediënten.

Drank Recepten

Tiramisu mug cake

Vandaag deel ik graag dit overheerlijke tiramisu mug cake recept met jullie. Het leek me leuk om één van mijn favoriete toetjes – de tiramisu – te verwerken in een mug cake recept, en ik was erg verbaasd over het resultaat! Ondanks de textuur dus niet op tiramisu lijkt, smaakt deze mug cake er wel echt naar! Zeker wanneer je de mug cake af maakt met een flinke dot mascarpone en cacaopoeder.

Deze mug cake is dus geen traditionele tiramisu met laagjes lange vingers en mascarpone, maar een cake die smaakt naar tiramisu dankzij de amaretto, espressopoeder en cacaopoeder.

Drink je geen alcohol, of wil je dit recept voor een minderjarige maken, vervang dan de amaretto door melk.

Wil je liever een ander, maar soortgelijk, mug cake recept proberen? Maak eens deze heerlijke koffie mug cake met walnoten!

Heb je deze tiramisu mug cake gemaakt? Laat dan onderaan deze pagina weten wat je ervan vond! Mocht je vragen hebben, lees dan de mug cake tips of contacteer mij!

Smakelijk!

Tiramisu mug cake

Mok

200

ml
Magnetrontijd

Ingredienten

  • 1 ei

  • 1,5 el amarettolikeur

  • 0,5 tl vanillesuiker / vanille-extract

  • 0,5 tl espressopoeder / 1 el sterke espresso

  • 1,5 el donkerbruine basterdsuiker

  • 3 el zelfrijzend bakmeel

  • 1 tl cacaopoeder

  • Mascarpone / opgeklopte slagroom + poedersuiker

  • Lange vinger koekje (optioneel)

Instructies

  • Klop 1 klein ei (of een half groot ei) los in een mok. Voeg hier 1,5 eetlepel amaretto en 0,5 tl vanillesuiker of vanille-extract aan toe. Meng door elkaar.
  • Voeg hier 0,5 tl espressopoeder (of 1 eetlepel sterke espresso) aan toe, en meng totdat de poeder is opgelost. Voeg dan 1,5 eetlepel (donkerbruine) basterdsuiker toe, en meng nogmaals.
  • Doe hier vervolgens 3 eetlepels zelfrijzend bakmeel bij. Roer goed na elke eetlepel, zo voorkom je de meeste klontjes. Je kunt het meel ook eerst zeven.
  • Voeg als laatste 1/2 tl cacaopoeder toe, en spatel voorzichtig door het beslag, zonder de cacaopoeder helemaal te mengen met het beslag.
  • Plaats de mug cake in de magnetron voor ongeveer 45 seconden. Hou de mug cake ondertussen goed in de gaten. Zet de magnetron even open als je denkt dat de mug cake gaat overlopen.
  • De tiramisu mug cake is klaar wanneer deze van boven niet meer nat is. Laat kort afkoelen voordat je de mug cake gaat eten.
  • Maak de tiramisu mug cake af door wat mascarpone los te kloppen samen met poedersuiker naar smaak. Verdeel dit over de mug cake. Je kunt ook slagroom opkloppen, maar dit moet je vervolgens wel even laten opstijven in de koelkast!

Tips

  • Maak deze tiramisu mug cake af door er wat lange vingers overheen te breken!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook lekker...

×