Home Recepten Snelle cheesecakes Snelle Oreo cheesecake

Ontdek snelle en makkelijke mug cake recepten. Van chocolade tot vanille, geniet van heerlijke magnetron desserts binnen enkele minuten met eenvoudige ingrediënten.

Recepten Snelle cheesecakes

Snelle Oreo cheesecake

Momenteel staan er op Mug-Cakes al twee verschillende soorten snelle cheesecakes: een American cheesecake en een citroen cheesecake. Een andere populaire cheesecake variant die nog miste, is de Oreo cheesecake. Evenals de andere cheesecake recepten op Mug-Cakes, is ook deze Oreo cheesecake veel sneller om te maken dan een traditionele cheesecake. Je bakt deze cheesecake namelijk 1 minuut in de magnetron in plaats van een uur in de oven. Je moet alleen een half uurtje wachten totdat de Oreo cheesecake in de koelkast (of vriezer) is opgesteven. Je kunt dit recept daarom ook eerder op de dag maken en dan ’s avonds opeten als toetje!

Dit recept is genoeg voor twee mini Oreo cheesecakes. Je zou er ook één cheesecake van kunnen maken, maar dan moet je deze een minuut langer in de magnetron plaatsen. Bovendien is deze cheesecake vrij machtig, dus raad ik toch aan er twee cheesecakes van te maken. Ik maakte die van mij in een schaaltje dat ik over had van een toetje dat ik laatst kocht. Je zou het recept ook in een (brede) mok kunnen doen, maar omdat het mengsel niet veel naar boven komt ziet dat er minder mooi uit. Het is daarom altijd handig om lege (glazen) potjes te bewaren waarmee je deze mini cheesecake kunt maken.

Niet zo gek op cheesecake, maar wel op Oreo’s? Maak eens deze Oreo mug cake!

Heb je deze snelle Oreo cheesecake gemaakt? Laat dan onderaan deze pagina weten wat je ervan vond! Mocht je vragen hebben, lees dan de mug cake tips of contacteer mij!

Smakelijk!

Snelle Oreo cheesecake

Mok

100

ml
Magnetrontijd

1

minuut
Personen

2

Ingredienten

  • 8 Oreo’s

  • 2 tl / 20 g boter

  • 2 el / 90 g roomkaas (Monchou)

  • 1 el / 60 g crème fraîche

  • 1 el poedersuiker / fijne kristalsuiker

  • 1 eiwit

  • 1 tl bloem

  • 0,5 tl vanillesuiker / vanille-extract

Instructies

  • Doe 2 theelepels boter (20 g) in een apart kommetje en smelt in de magnetron. Dit duurt ongeveer 30 seconden.
  • Doe ondertussen 5 Oreo’s in een (dubbel) boterhammenzakje en plet deze tot fijne kruimels. Dit kun je bijvoorbeeld doen met een deegroller. Verdeel de kruimels over de schaaltjes en doe hier ook de boter bij. Meng zodat de kruimels nat zijn. Druk de kruimels dan goed aan, en zet de schaaltjes vervolgens in de vriezer.
  • Meng in een apart kommetje de rest van de ingrediënten: 2 eetlepels roomkaas, 1 eetlepel crème fraîche, 1 eetlepel poedersuiker, 1 tl bloem, 0,5 tl vanille-extract, en 1 eiwit. Meng tot een glad beslag.
  • Prak de laatste 3 Oreo’s tot kleine en/of grove stukken en doe dit als laatste bij het mengsel. Neem de schaaltjes uit de vriezer en giet er het cheesecake-mengsel in.
  • Plaats de cheesecakes in de magnetron voor 1 minuut, met pauzes van 15 seconden waarbij je de magnetron even open zet. Zo voorkom je dat de cheesecake overloopt en ongelijk bakt.
  • Laat de Oreo cheesecake kort afkoelen en zet deze daarna (afgedekt) in de koelkast of vriezer om op te laten stijven (minstens een half uur). Daarna is je snelle Oreo cheesecake klaar om opgegeten te worden!

Tips

  • Geen Oreo’s in huis? Probeer deze cheesecake eens te maken met andere soorten (gevulde) koekjes.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook lekker...

×