Home Recepten Fruit Appel kaneel mug cake

Ontdek snelle en makkelijke mug cake recepten. Van chocolade tot vanille, geniet van heerlijke magnetron desserts binnen enkele minuten met eenvoudige ingrediënten.

Fruit Recepten

Appel kaneel mug cake

De smaken van appeltaart, samen in een mug cake. What’s not to love? Deze mug cake is het ultieme comfort food: warm, zoet en vol smaak. Ben je toch van plan deze mug cake met iemand te delen? Dan is dit recept een gegarandeerd succes.

Ook deze mug cake hoeft maar kort in de magnetron, en is daarom zo klaar. Heb je niet alles in huis? Veel ingrediënten kun je vervangen door andere ingrediënten, zoals zelfrijzend bakmeel door bloem en bakpoeder, gesmolten boter door zonnebloemolie, of vanille suiker door vanille-extract of vanille-paste.

Nogmaals, het is zo simpel maar zo lekker! Laat bij de comments weten wat jij er van vindt, of deel je tips met anderen!

Heb je deze appel kaneel mug cake gemaakt? Laat dan onderaan deze pagina weten wat je er van vond! Mocht je vragen hebben, lees dan de mug cake tips of contacteer mij!

Smakelijk!

Appel kaneel mug cake

Mok

300

ml
Magnetrontijd

1

minuut

Ingredienten

  • 2 el boter

  • 1 ei

  • 2 el melk

  • 2 el suiker

  • 1 tl vanille-suiker of 0.5 tl vanille-extract

  • 40 g appel (1/4 grote appel, of 1/2 kleine appel)

  • 1 tl kaneel

  • 4 el zelfrijzend bakmeel

Instructies

  • Doe de boter in een mok en smelt in de magnetron voor ongeveer 45 seconden. Laat daarna even afkoelen.
  • Voeg 1 ei aan de boter toe en klop goed los met een vork.
  • Voeg vervolgens 2 eetlepels melk, 2 eetlepels suiker, 1,5 tl vanillesuiker, en 2 theelepels kaneel toe. Meng tot een glad beslag.
  • Voeg dan 4 eetlepels zelfrijzend bakmeel toe en meng tot een glad beslag met een vork. Dit gaat gemakkelijker als je alles zeeft.
  • Schil 1 appel en snijd deze dan door de helft. Snijd één helft in kleine blokjes, of rasp de appel. Voeg de appel toe aan het beslag en meng goed.
  • Plaats de mok in de magnetron voor 1 minuut en 45 seconden. Houd de mug cake ondertussen goed in de gaten: loopt het beslag bijna over, zet de magnetron dan stop. Wacht een paar seconden en zet de magnetron dan weer aan. En klaar is je appel kaneel mug cake!

Tips

  • Extra lekker met een bolletje vanille-ijs!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook lekker...

×