Home Recepten Chocolade Mini chocolade mug cake zonder ei

Ontdek snelle en makkelijke mug cake recepten. Van chocolade tot vanille, geniet van heerlijke magnetron desserts binnen enkele minuten met eenvoudige ingrediënten.

Chocolade Recepten

Mini chocolade mug cake zonder ei

Deze mini chocolade mug cake is ideaal voor wanneer je snel iets lekkers voor jezelf wilt maken, maar je toch nog wat wilt letten op de calorieën. Dit recept bevat ingrediënten die je waarschijnlijk allemaal al in huis hebt liggen, en deze kleine mug cake moet maar een halve minuut in de magnetron! Bovendien bevat dit recept geen ei, dus dit recept is ook geschikt voor mensen met een ei-allergie. (Klik hier voor nog meer mug cakes zonder ei).

Veel ingrediënten kun je vervangen door andere ingrediënten, zoals zelfrijzend bakmeel door bloem en bakpoeder, gesmolten boter door zonnebloemolie, of vanille suiker door vanille-extract of vanille-paste.

Het recept is zeer eenvoudig, maar net zo heerlijk als een gewone cake.

Heb je deze mini chocolade mug cake zonder ei gemaakt? Laat dan onderaan deze pagina weten wat je ervan vond! Mocht je vragen hebben, lees dan de mug cake tips of contacteer mij!

Smakelijk!

Mini chocolade mug cake zonder ei

Mok

150

ml
Magnetrontijd

Ingredienten

  • 0,5 el gesmolten boter

  • 20 g pure chocolade

  • 1 el melk

  • 3 tl suiker

  • 0,5 tl vanillesuiker / vanille-extract

  • 0,5 el cacaopoeder (of 1el als je geen pure chocolade in huis hebt)

  • 1,5 el zelfrijzend bakmeel

Instructies

  • Doe de boter en de chocolade in een mok, en zet in de magnetron voor een halve minuut. Roer daarna het mengsel nog eens door en zet opnieuw in de magnetron voor een halve minuut, totdat alles is gesmolten.
  • Meng de gesmolten boter en chocolade nog eens goed door elkaar en wacht tot het mengsel grotendeels is afgekoeld. Meng dan de melk, vanille en suiker er door. Voeg eventueel een snufje zout toe.
  • Voeg vervolgens de cacaopoeder en zelfrijzend bakmeel toe, en roer tot een glad beslag met een vork. Dit gaat makkelijker als je alles zeeft!
  • Plaats de mok in de magnetron voor een halve minuut. Houd de cake ondertussen goed in de gaten: wanneer je de mug cake omhoog ziet komen, kan het zijn dat deze overloopt. Zet de magnetron dan kort stop en zet deze na een paar seconden weer aan.

Tips

  • Voeg wat jam door het beslag voor een extra speciale smaak. Witte chocolade stukjes zijn ook een aanrader! Om de mug cake wat mooier te maken, kun je een laagje poedersuiker toevoegen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook lekker...

×