Home Recepten Chocolade Chocolade mug cake met pindakaas

Ontdek snelle en makkelijke mug cake recepten. Van chocolade tot vanille, geniet van heerlijke magnetron desserts binnen enkele minuten met eenvoudige ingrediënten.

Chocolade Recepten

Chocolade mug cake met pindakaas

Ook dol op de combinatie van chocolade en noten? Dan is deze chocolade mug cake met pindakaas zeker iets voor jou! Deze mug cake is heerlijk zoet door de chocolade, maar ook een beetje zoutig door de pindakaas. Een perfecte combinatie dus!

Deze mug cake is zeer decadent, en is daarom ook perfect om met z’n tweeën te delen. Je kunt natuurlijk het recept altijd door de helft delen en een kleinere mug cake maken! Ook deze mug cake maak je binnen enkele minuten in de magnetron. De meeste ingrediënten heb je waarschijnlijk ook al in huis. Perfect voor een snelle, maar luxe snack.

Heb je deze chocolade mug cake met pindakaas gemaakt? Laat dan onderaan deze pagina weten wat je ervan vond! Mocht je vragen hebben, lees dan de mug cake tips of contacteer mij!

Smakelijk!

Chocolade mug cake met pindakaas

Mok

300

ml
Magnetrontijd

1

minuut

Ingredienten

  • 1 ei

  • 2 el melk

  • 2 el zonnebloemolie

  • 2 el lichtbruine basterdsuiker

  • 1 el cacaopoeder

  • 2 el pindakaas

  • 3 el zelfrijzend bakmeel

  • Snufje zout

  • Handje pinda’s (optioneel)

Instructies

  • Voeg het ei toe aan de mok en klop goed los met een vork.
  • Voeg vervolgens 2 eetlepels melk, 2 eetlepels (zonnebloem) olie en 2 eetlepels (lichtbruine) basterdsuiker toe. Meng tot een glad geheel.
  • Voeg 1 eetlepel cacaopoeder en 3 eetlepels zelfrijzend bakmeel toe. Meng voorzichtig tot één geheel. Als je klontjes wilt voorkomen kun je de cacaopoeder en het zelfrijzend bakmeel het beste eerst zeven.
  • Voeg daarna 1 of 2 eetlepels pindakaas toe en eventueel een snufje zout. Meng nogmaals tot een glad beslag.
  • Zet de mok voor anderhalve minuut in de magnetron. Houd de mug cake ondertussen goed in de gaten: als het beslag bijna overloopt, zet de magnetron dan even op stop en zet de magnetron open. Wacht een paar seconden en zet de magnetron dan weer aan.
  • Wanneer de mug cake uit de magnetron komt, kan deze nog wat nat van boven zijn. Dit is niet erg. Zodra de mug cake wat afkoelt buiten de magnetron zal deze vanzelf steviger worden!

Tips

  • Voeg nog wat grof gehakte pinda’s toe voor een lekkere crunch!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook lekker...

×