Home Recepten Fruit Havermout mug cake met banaan

Ontdek snelle en makkelijke mug cake recepten. Van chocolade tot vanille, geniet van heerlijke magnetron desserts binnen enkele minuten met eenvoudige ingrediënten.

Fruit Recepten

Havermout mug cake met banaan

Deze havermout mug cake met banaan vol voedingsvezels is één van mijn persoonlijke favorieten. De smaak van banaan gaat perfect samen met de textuur van havermout. Naast havermout en banaan, bevat deze mug cake ook kaneel en vanille, voor een extra lekkere smaak.

Deze mug cake is dankzij de havermout wat steviger dan de meeste mug cakes, waardoor je er ook langer vol van zit! Wil je deze havermout mug cake nu wat minder stevig maken, doe de mug cake dan een halve minuut korter in de magnetron, of voeg extra olie of melk toe. Veel ingrediënten kun je bovendien vervangen door andere ingrediënten, zoals zelfrijzend bakmeel door bloem en bakpoeder, zonnebloemolie door gesmolten boter, of vanille suiker door vanille-extract of vanille-paste.

Eenvoudige ingrediënten, kort in de magnetron, en in no-time een heerlijke mini cake voor jezelf!

Heb je deze havermout mug cake met banaan gemaakt? Laat dan onderaan deze pagina weten wat je ervan vond! Mocht je vragen hebben, lees dan de mug cake tips of contacteer mij!

Smakelijk!

Havermout mug cake met banaan

Mok

350

ml
Magnetrontijd

2

minuten

Ingredienten

  • 1 ei

  • 1/2 banaan

  • 1 el melk

  • 2 el zonnebloemolie

  • 2 el lichtbruine basterdsuiker

  • 1 tl kaneel

  • 1 tl vanillesuiker / 1/2 tl vanille-extract

  • 3 el zelfrijzend bakmeel

  • 3 el havermout

Instructies

  • Klop het ei in een mok goed los.
  • Snijdt de banaan in stukjes en prak deze op een bordje, of direct in de mok. Meng vervolgens goed met het ei.
  • Voeg vervolgens de melk, zonnebloemolie, vanille en kaneel toe en meng goed.
  • Voeg dan het zelfrijzend bakmeel en de havermout toe, en meng met een vork tot er geen klontjes meel meer in het beslag zitten. Dit gaat het beste als je het bakmeel zeeft!
  • Zet de mug cake voor maximaal 2 minuten in de magnetron, zonder interval. Daarna is je mug cake klaar!

Tips

  • Als je je mug cake wat smeuïger wilt, doe deze dan anderhalve minuut in de magnetron in plaats van twee minuten. Ook zou je minder havermout, of meer melk/olie kunnen toevoegen. In plaats van kaneel, kun je ook koekkruiden aan het beslag toevoegen. Ook heel erg lekker!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook lekker...

×