Piña Colada mug cake
Vier de zomer met deze Piña Colada mug cake! Deze mug cake is gebaseerd op de populaire Piña Colada-cocktail en bevat dus kokos, ananas en rum. Deze mug cake is daarom heerlijk zoet, fris en zomers! Heb je geen rum in huis of gebruik je liever geen alcohol in je mug cake, dan kun je de rum gewoon uit het recept laten 🙂
Hou je niet van de combinatie kokos-ananas? Bekijk dan mijn andere mug cake recepten met fruit, of bekijk alle mug cake recepten.
Ga je deze Piña Colada mug cake maken? Laat dan onderaan deze pagina een reactie achter, of deel je foto/mening op sociale media! Mocht je vragen hebben, bekijk dan de F.A.Q. of laat het mij weten!
Smakelijk!
Let op: Alle baktijden zijn afgestemd op een magnetron van 750 watt. Heb je een magnetron met meer of minder watt? Klik dan hier.
Ingredienten
- 1 ei
- 1 el ananassap (uit blik)
- 2 el kokosmelk
- 1 el rum
- 1 el suiker
- 4 tl kokosrasp
- 4 el zelfrijzend bakmeel
- 2 ananasschijfjes (uit blik)
Hoe maak je het?
- Doe het ei in een mok en klop goed los met een vork.
- Voeg hier 1 eetlepel ananassap uit blik toe. Voeg daarna 2 eetlepels kokosmelk toe samen met 1 eetlepel rum. Meng dit goed door elkaar.
- Voeg aan het mengsel 1 eetlepel suiker toe samen met 4 theelepels kokosrasp. Meng nogmaals goed tot één geheel.
- Voeg daarna 4 eetlepels zelfrijzend bakmeel toe en meng goed. Wil je eenvoudig klontjes voorkomen, gebruik dan een zeefje. Ook helpt het als je na iedere eetlepel bakmeel eerst alles goed mengt voordat je nog een eetlepel gaat toevoegen.
- Snijd vervolgens 2 schijfjes ananas uit blik in kleine blokjes en voeg dit toe aan het beslag.
- Plaats de mug cake vervolgens in de magnetron voor 2 minuten en klaar is je Piña colada mug cake!