• Pizza Mug Cake Zonder Ei

Pizza mug cake zonder ei

Vandaag is het weer eens tijd voor een hartig mug cake recept, namelijk een heuse pizza mug cake (zonder ei)! Ik was zelf erg verrast over hoe simpel maar lekker deze pizza in een mok is! Ondanks de textuur niet hetzelfde is als die van een echte pizza – je kunt immers geen krokante pizzabodem krijgen met behulp van je magnetron- lijken de smaken er heel erg op!

Dus heb je zin in een pizza, maar geen tijd of zin om geld uit te geven, dan is deze pizza mug cake zonder ei de uitkomst. Deze pizza in een mok maak je namelijk in no-time klaar; de mug cake moet maar een klein minuutje in de magnetron, en daarna ruikt heel je huis naar pizza! Deze mug cake is lekker als hartige snack, of zelfs voor bij het avondeten.

Heb je trouwens geen (tarwe)bloem en/of bakpoeder in huis? Dan kun je ook 3 eetlepels zelfrijzend bakmeel gebruiken. Kijk gewoon wat jij in huis hebt liggen, en kies je eigen pizza toppings! Ik koos zelf voor salami, olijven en oregano, maar de mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos.

Zin in een andere hartige mug cake? Bekijk dan eens het recept voor deze zoete aardappel mug cake, of deze mug cake met feta, zongedroogde tomaten en pesto.

Heb jij deze pizza in een mok gemaakt? Laat een berichtje achter onderaan deze pagina, of tag me via social media met hashtag #MugCakesNL:

Facebook: MugCakesNL
Twitter: @nl_mug
Instagram: mugcakesnl

 

Smakelijk!

Let op: De baktijd in dit recept is afgestemd op een magnetron van 900 watt. Heb je een magnetron met meer of minder watt? Klik dan hier.

Maak je twee mug cakes? Plaats dan één mug cake per keer in de magnetron, anders bakken je mug cakes langzaam en ongelijk!

Recept: Pizza mug cake zonder ei

Aantal personen: 1
Magnetrontijd: 1 min
Inhoud mok: 200 ml

Ingredienten

  • 3 el tarwebloem (of gewone bloem)
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • mespunt zout en versgemalen peper
  • 1 el olijfolie
  • 3 el melk
  • 2 el pastasaus (of tomatenpuree)
  • Geraspte kaas
  • Toppings naar keuze (bv. salami, olijven, oregano)

Hoe maak je het?

  1. Doe 3 eetlepels tarwebloem in een mok, samen met een halve theelepel bakpoeder, een halve theelepel knoflookpoeder, een mespuntje zout en wat peper. Meng door elkaar.
  2. Voeg aan de droge ingrediënten 1 eetlepel olijfolie en 3 eetlepels melk toe, zodat je een dik maar smeerbaar beslag over houdt. Maak het beslag glad met een lepeltje.
  3. Verdeel 2 eetlepels pastasaus (of tomatenpuree) over het beslag. Bestrooi met wat geraspte kaas en toppings naar keuze. Ik koos dit keer voor salami en olijven. Besprenkel eventueel met wat oregano.
  4. Plaats de mug cake in de magnetron voor 1 minuut. Laat de mug cake daarna kort afkoelen. De pizza mug cake zonder ei is klaar wanneer de bodem niet meer nat is. Wanneer je nog nat beslag ziet, zet de mug cake dan terug in de magnetron voor 15-30 seconden.

7 Reacties

  • comment-avatar
    Lobke 15 februari 2018 (11:22)

    Een vraagje: kan het ook in de oven worden gemaakt? Zo ja, op hoeveel graden? En hoelang?

    • comment-avatar
      Chloevd 15 februari 2018 (19:20)

      Hoi Lobke,

      Bedankt voor je reactie!
      Het is zeker mogelijk om deze mug cake in de oven maken. Doe dit op 200C voor ongeveer 15 minuten.
      Aangezien de meeste mokken niet geschikt zijn voor in de oven kun je beter een ovenschaaltje gebruiken.
      Laat weten hoe de mug cake is gelukt!

      Groetjes,
      Chloë

      • comment-avatar
        Lobke 26 februari 2018 (14:39)

        Hallo!
        Bedankt voor je reactie, ik ga het proberen!

        Ps. Sorry voor deze late reactie?

  • comment-avatar
    Betty 10 juli 2017 (15:29)

    Ik vond de cake net iets te plakkerig 🙁

    • comment-avatar
      Chloevd 10 juli 2017 (19:00)

      Hoi Betty,

      Bedankt voor je reactie!
      Bij mij werd de bodem van deze pizza mug cake juist mooi kruimelig. Misschien moet de mug cake bij jou daarom langer in de magnetron, denk aan zo’n 30 seconden. Als je de mug cake te kort in de magnetron zet, dan is het deeg inderdaad nog plakkerig!
      Helpt dit niet, dan kun je voortaan 1-2 eetlepels melk in plaats van 3 eetlepels toevoegen!

      Groetjes,

      Chloë

  • comment-avatar
    Merel 6 juli 2017 (13:22)

    Oh wauw wat klinkt dit super lekker zeg!! Ik maak eigenlijk altijd zoete mugcakes.. Des te meer reden om een keer deze hartige variant te proberen 🙂 Fijne dag! Liefs, Merel

    • comment-avatar
      Chloevd 6 juli 2017 (14:49)

      Hoi Merel!
      Ik ben zelf ook meer van de zoete mug cakes, maar ik moet zeggen dat deze heerlijk smaakte. Zeker het proberen waard!

      Groetjes,
      Chloë