Home Recepten Fruit Vegan mug cake zonder ei (glutenvrij)

Ontdek snelle en makkelijke mug cake recepten. Van chocolade tot vanille, geniet van heerlijke magnetron desserts binnen enkele minuten met eenvoudige ingrediënten.

Fruit Recepten Vegan Zonder ei

Vegan mug cake zonder ei (glutenvrij)

Op aanvraag van een aantal bezoekers heb ik vandaag voor jullie een veganistisch mug cake recept met banaan en pindakaas! Ondanks deze mug cake erg eenvoudig is om te maken en geen dierlijke producten bevat, is deze mug cake toch verrassend lekker. Deze vegan mug cake zonder ei is bovendien glutenvrij.

De banaan in het recept zorgt niet alleen voor veel smaak, maar vervangt ook het ei om de mug cake te binden. Ondanks deze mug cake amandelmeel in plaats van zelfrijzend bakmeel bevat, is deze mug cake toch erg luchtig en lijkt de textuur sterk op die van een echte cake. Het enige verschil met een “gewone” mug cake is dat deze vegan mug cake niet zo erg rijst. Toch zorgt een beetje bakpoeder ervoor dat deze mug cake mooi luchtig blijft.

Voor dit recept heb je eigenlijk maar 5 ingrediënten nodig, maar als je wilt kun je nog wat vanille, agavesiroop en/of zout toevoegen voor nog meer smaak. Voor dit recept zou je ook kokosmeel kunnen gebruiken in plaats van amandelmeel.

Heb je deze vegan mug cake zonder ei (glutenvrij) gemaakt? Laat dan onderaan deze pagina weten wat je ervan vond! Mocht je vragen hebben, lees dan de mug cake tips of contacteer mij!

Smakelijk!

Vegan mug cake zonder ei (glutenvrij)

Mok

200

ml
Magnetrontijd

1

minuut

Ingredienten

  • Halve rijpe banaan

  • 1 el zonnebloemolie

  • 1 el pindakaas / notenboter

  • 0,5 tl vanillesuiker / vanille-extract

  • 1 el agavesiroop of andere zoetstof

  • 3 el amandelmeel / kokosmeel

  • 0,25 tl bakpoeder

  • Snufje zout

Instructies

  • Prak een halve banaan in een mok en voeg hier 1 eetlepel zonnebloemolie aan toe. Meng tot een glad geheel.
  • Voeg 1 eetlepel pindakaas toe aan het mengsel, samen met 0,5 theelepel vanillesuiker en 1 eetlepel agavesiroop. Meng goed door elkaar.
  • Voeg nu 3 eetlepels amandelmeel toe aan het mengsel samen met 1/4 theelepel bakpoeder en meng tot een glad beslag. Voeg eventueel een snufje zout toe.
  • Plaats de mug cake in de magnetron voor ongeveer 1 minuut. Mocht je mug cake nog nat van boven zijn, plaats de mug cake dan nogmaals in de magnetron voor 30 seconden. En klaar is je glutenvrije vegan mug cake!

Tips

  • Gebruik in plaats van pindakaas een eetlepel chocoladepasta; chocolade en banaan gaan heel goed samen! Ook kun je een aantal grof-gehakte noten toevoegen aan je mug cake, zoals pinda’s of walnoten!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook lekker...

×