Home Recepten Fruit Citroen mug cake met maanzaad

Ontdek snelle en makkelijke mug cake recepten. Van chocolade tot vanille, geniet van heerlijke magnetron desserts binnen enkele minuten met eenvoudige ingrediënten.

Fruit Recepten

Citroen mug cake met maanzaad

Citroen en maanzaad is een combinatie die je vaak tegenkomt in verschillende baksels. Het is een speciale combinatie die je een keer geprobeerd moet hebben. Zelfs als je niet zo’n fan bent van maanzaad, zal je deze mug cake alsnog erg lekker vinden, aangezien maanzaad geen overheersende smaak heeft. Maanzaad zit overigens vol vitaminen en mineralen, dus deze mug cake is nog een beetje gezond ook.

Ook voor dit mug cake recept heb je maar een paar eenvoudige ingrediënten nodig. Veel ingrediënten kun je ook vervangen door andere ingrediënten, zoals zelfrijzend bakmeel door bloem en bakpoeder, gesmolten boter door zonnebloem/olijfolie, of vanille suiker door vanille extract of paste.

Heb je deze citroen mug cake met maanzaad gemaakt? Laat dan onderaan deze pagina weten wat je ervan vond! Mocht je vragen hebben, lees dan de mug cake tips of contacteer mij!

Smakelijk!

Citroen mug cake met maanzaad

Mok

300

ml
Magnetrontijd

1

minuut

Ingredienten

  • 2 el (gesmolten) boter

  • 1 ei

  • Halve citroen

  • 3 el suiker

  • 2 tl maanzaad

  • 4 el zelrijzend bakmeel

  • Poedersuiker (optioneel)

Instructies

  • Doe de boter in de mok en smelt de boter kort in de magnetron.
  • Wacht totdat de boter grotendeels is afgekoeld en voeg dan het ei toe. Klop het mengsel goed los met een vork.
  • Voeg de suiker toe en meng het beslag.
  • Rasp de schil van een halve citroen, en voeg toe aan het beslag.
  • Voeg als laatste het maanzaad en het zelfrijzend bakmeel toe, en meng goed met een vork tot een beslag zonder klontjes.
  • Zet de mug cake anderhalve minuut in de magnetron. Houd de mug cake ondertussen goed in de gaten, om te zorgen dat deze niet overstroomt. Zie je dat je mug-cake bijna overloopt? Zet de magnetron dan even op stop en ga daarna weer verder.

Tips

  • Maak deze mug cake nog lekkerder met een eenvoudige citroenglazuur! Voeg 3 theelepels citroensap (van de overgebleven halve citroen) toe aan 4 eetlepels poedersuiker. Meng goed door elkaar en klaar.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook lekker...

×